/ Локомотив
Школата на ФК "Локомотив" (Русе) ще включи седем свои формации в първенствата при децата и юношите през новия сезон. За пръв път от 17 години насам „железничарите“ ще имат отбор при старшата възраст, който вече е събран и води тренировъчен процес.

„Основната група при новосформирания тим на юношите старша възраст, родени 2000/01 г., е от нашата локомотивска школа. Това са 15 момчета, които миналия сезон бяха в предната възрастова група. Към нас се присъединиха и няколко юноши на русенските „Дунав“ и „Левски 2000“. Надявам се от тoзи отбор да дадем път на повече младежи в мъжкия футбол“, обясни треньорът им Калоян Георгиев.

„Всички родители на децата в школата знаят нашето мото: „Спорт и дисциплина!“ Целта ни е преди всичко да възпитаваме нашите млади футболисти да бъдат добри хора“, подчерта още Георгиев.

Локо (Русе) вкара осем и финишира трети на североизток

Локомотив (Русе) по традиция ще запише участие и в зона „Русе“ с отбори деца, родени 2004/05 г., и юноши младша възраст – родени 2002/03 г. Треньори на тези формации през новия сезон ще бъдат съответно Валентин Валентинов и Румен Шанкулов. „Железничарската“ школа ще има представителен отбор в турнирите на БФС по Футбол 9 /родени 2007 г./ с треньор Калоян Георгиев.

При възрастовите групи, които попадат в първенствата по Футбол 7, са сформирани два отбора – на родените през 2008 г., с треньор Валентин Валентинов, и на родените през 2009 г., с треньор Динко Дерменджиев.

Дерменджиев ще води и формацията на родените през 2010 г., която ще участва в турнирите по Футбол 5. Отделно, в школата на Локо (Русе) през настоящия сезон ще се работи в подготвителна група при най-малките футболисти – родените през 2011/12 г.

Заниманията в нея ще се водят от новопривлеченият треньор Георги Братованов. И през тази година подготовката на вратарите в школата ще бъде поверена на треньора Златко Златев. Общо 150 деца и юноши ще защитават „червено-черната“ фланелка през започващия сезон 2018/19.

Тренировките ще се провеждат на базите „Ялта“ и „Марисан“. Официалните мачове на децата и юношите младша и старша възраст засега се планира да се играят на терена на Спортното училище.