Багатур, Чигот и Римски легион на Уикенд туризъм
Багатур, Чигот и Римски легион на Уикенд туризъм / снимка:организаторите

Туристическото изложение Уикенд туризъм ще се проведе от 9 до 11 май в Русе. Организатори са Община Русе, Историческия музей и Сдружение Европейски пространства 21, със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Тази година са регистрирани рекорден брой участници-95 компании от цяла България, като за първи път се представят 15, а географският обхват на изложителите се разширява.

В рамките на изложението ще се проведе и Петият Фестивал на туристическите забавления и анимации. Русе ще стане място за изява на най-добрите групи за исторически възстановки и забавления: Прабългарската система за оцеляване БАГАТУР от Стара Загора, Сдружение ЧИГОТ от Варна, Първи италийски ЛЕГИОН от Свищов. Майстори на разнообразни традиционни занаяти ще обогатяват програмата.

В сценичните представления ще намерят място фолклор и класически анимации с публика и туристически групи. Компетентно жури ще оценява фестивалната програма, за да присъди наградите на Фестивала – художествено изработени грамоти и скулптури за Големите награди. Мястото на изложението е във фоайето на Доходното здание и пред него.