Аптеките в Русенско свързаха касовите си апарати с НАП
Аптеките в Русенско свързаха касовите си апарати с НАП / dariknews.bg

Касовите апарати на всички аптеки в Русенска област, които са собственост на фирми с регистрация по закона за ДДС са свързани с НАП, съобщават от приходната агенция. Това е станало в изисквания от закона срок до 31 август. Приключилата проверка на инспекторите за оперативен контрол обаче, разкри интересни факти за обектите, в които се продават лекарствени средства в региона.

По договор с РЗОК работят 65 аптеки, като повечето са част от големи вериги за продажба на фармацевтични продукти. Още 4 нямат такъв договор, но са изградили електронна връзка на фискалните си устройства с НАП. В областта работят и 27 аптеки, принадлежащи на търговци, които не са регистрирани по ЗДДС и ще трябва да свържат касовите си апарати до 31 март 2012 г. заедно с всички търговски обекти в страната.

Тези аптеки са предимно в селата. Същата е ситуацията и с 12 дрогерии и 4 ветеринарни и селскостопански аптеки. Към 31 август в региона са закрити или са започнали друга дейност 21 обекти, в които през предходни години са продавани лекарства.