Ако имате идея за Силистра, споделете я!
Ако имате идея за Силистра, споделете я! / netinfo

Община Силистра и дружеството, разработващо Интегрирания план за развитие на град Силистра в периода 2014 – 2020 година, търси мнението на гражданството за най-важните проекти за обновяване на града.

Проектите, които да бъдат финансирани от еврофондовете през новия планов период, включително и възможностите за публично – частно партньорство, трябва да са в рамките на трите зони за въздействие, определени чрез обществено обсъждане и утвърдени от общинския съвет в Силистра преди няколко месеца. Това са двете социални зони, които обхващат югозападната и източната части на града, а третата е зоната с висока обществена значимост. Тя включва центъра и пристанищния район.

Неотдавна на среща с работната група по проекта, в която участват представители на общината, областта, общинския съвет, на съсловните организации на строителите и архитектите, търговско-промишлената палата, проектантите и др., ДЗЗД „Устойчиво развитие за Силистра” представи 10 групи предложения за проекти, в рамките на всяка зона. Те са формирани на базата на първоначалното проучване на общественото мнение за проблемите на Силистра и от обсъжданията на зоните за въздействие.

В идентифицирането на най-важните проекти е от значение и мнението на гражданите. Това дава възможност за участие в процеса на планиране на политиката за развитие на град Силистра до 2020 година, призовават от общината.

Проектните предложения са публикувани на страницата на проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Силистра за периода 2014 – 2020 г.” http://ipgvr.bggis.com/silistra/en-us/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE.aspx

Предложения и мнения се събират до 15 март.

Ако имате идея за Силистра, споделете я!
netinfo