/ Областна администрация-Разград
Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен участва в две тържества по повод Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, съобщиха от Областна администрация..

Областна администрация-Разград

Тържественото честване на 134-тата годишнина от светлата дата в Исперих започна в 10:00 часа. Пред паметника на основателя на българската държава Хан Аспарух бе представено празнично слово, имаше и художествена програма от местни състави, както и историческа презентация „Съединението и неговите герои - урок по българщина в мисли, чувства и дела”.

Областна администрация-Разград

Г-н Хюсмен, както и представители на Община Исперих, политически сили, институции и организации, поднесоха венци и цветя пред паметника на Хан Аспарух.
В Разград градското тържество бе на площад „Възраждане”.

Областна администрация-Разград

След исторически преглед на събитията от 6 септември 1885 г., направен от Нели Николова от Регионален Исторически музей и тържественото слова на кмета д-р Валентин Василев, пред Войнишкия паметник бяха поднесени над 10 венеца от институции и организации, както и много цветя от граждани.

Областна администрация-Разград

Областна администрация-Разград

Г-н Хюсмен поднесе венец заедно със своя заместник Евгени Драганов. Венци поднесоха още: кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместникът му Галина Георгиева, Архиерейският наместник отец Георги, от името на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, от името на Асим Адемов-член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент, от името на председателя на Общински съвет-Разград Надежда Радославова,общински съветници от групата на БСП,Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на Демократична България, ВМРО и Кауза Разград, Театрално-музикален център-Разград, НЧ“Развитие 1869“, Областен и общински съвет на Съюза на пенсионерите, Регионален исторически музей, РБ„Проф. Боян Пенев“, признателни граждани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.