/ Фейсбук
ОД на МВР-Разград организира дарителска кампания за децата на полицейски служител, съобщават от пресцентъра на институцията. Инициативата тръгна от началника на РУ-Лозница, където работи младши инспектор Димитър Терзиев.

Писмо от директора на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев е изпратено до главния секретар на МВР. С резолюция на главен комисар Младен Маринов е разпоредено набирането на средства да се организира във всички Областни дирекции на МВР.

Старши полицай Димитър Терзиев е баща на три деца – Диляна, Теодора и Калина. Децата са тризнаци, които през м. септември 2018 г. ще навършат 6 години. Диляна и Теодора страдат от „Детска церебрална парализа“, спастична форма, със степен на инвалидност съответно 95% и 100%.

Семейството на младши инспектор Терзиев е провело няколко лечебни курса в клиника в Република Турция, в резултат на които състоянието на децата се е подобрило, но е необходимо лечението да продължи.

Терапията следва да се провежда ежемесечно, като стойността на всеки лечебен курс е около 8 000 лв. Необходимите финансови средства са извън възможностите на семейството.

В инициираната от полицията дарителска кампания се включват Областна администрация и Община Разград. Предстоят разговори и с други институции, които биха могли да помогнат при желание от тяхна страна.

Събраните средства в подкрепа на семейството на младши инспектор Димитър Терзиев, следва да постъпват по банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД – клон Разград
IBAN BG06STSA93000004182913
BIC STSABGSF
Димитър Трифонов Терзиев

ОДМВР в подкрепа на две деца на полицай от РУ-Лозница
Фейсбук