/ ThinkStock/Getty Images
Как изглеждат общините през погледа на техните жители - отговорите на този въпрос търси Областният информационен център в Разград чрез фотоконкурса "Моята европейска община". Творческата проява се организира съвместно с община Разград по повод на 12 октомври - Денят на българската община.

Целта на конкурса е жителите на общините в областта да представят своя поглед и отношение към променената градска среда. Фотографите могат да предложат снимки на природни, културни, исторически обекти /и на съпътстващи събития/, които са реновирани, възстановени, изградени или организирани с европейски средства по различни програми и проекти. Заснетите обекти трябва да се намират на територията на седемте общини в Разградска област.

Фотоконкурс в Русе търси моменти на щастие в ежедневието

Конкурсът е отворен за всички фотографи - професионалисти и любители, без ограничения във възрастта, като класирането ще е в три възрастови групи.

Всеки участник може да изпрати до три авторски снимки - цветни или черно-бели. Фотосите за конкурса се приемат до 7 ноември в електронен формат на имейл: oic.razgrad@gmail.com.

Материалите ще бъдат оценявани от жури от фотографи, а най-интересните ще бъдат подредени във фотоизложба. Авторите на най-добрите творби ще получат награди - фотографски продукти, аксесоари и ваучери за фотографска техника.
БТА