Зам министър Деница Николова
Зам министър Деница Николова / netinfo

13-тото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се проведе в Пловдив. Двудневният форум ще бъде открит от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова от 14.00 часа.

В рамките на заседанието ще бъдат представени информация за актуалното състояние на изпълнението на ОПРР, одобреното от ЕК изменение на оперативната програма, резултатите от извършения анализ на Рамката за изпълнение по приоритетните оси на програмата. Ще бъде представен също Доклад за изпълнението през 2018 г. и предвидените дейности за 2019 г. на Годишния план за действие на програмата в изпълнение на Националната комуникационна стратегия за програмен период 2014-2020 г. 

Утре от 09.00 часа членовете на комитета ще дискутират Индикативната годишна работна програма на ОПРР за 2019 г., изменение на Плана за оценка на оперативната програма, както и предложение на УО за разпределение и използване на спестен финансов ресурс по приоритетни оси на програмата.