/ Дарик архив
Редица автобусни линии ще бъдат закрити на територията на община Смолян, като се редуцира и градският транспорт. Това става ясно от докладните записки, за днешното заседание на Общински съвет Смолян, на който се предлага да се вземе решението, а основната причина е намаляване в пъти на пътникопотока.

Редуцират се и часовете на тръгване на автобусите на градския транспорт, като се увеличава времето на тръгване на автобусите, като по този начин се намалява броят на курсовете за деня. Основните градски линии, които се предлагат да се закрият, са Автогара Смолян - кв. Езерово - хижа Смолянски езера, Бункера - Автогара Смолян и Каптажа - VII ОУ. Според вносителя на докладната Николай Мелемов - кмет на община Смолян, необходимостта на тези линии е отпаднала, а е имало и трайно неизпълнение от страна на превозвачите.

Закриват се и линиите Кутела - Върха, Кутела - Славейно, Устово - Хасовица, Търън - Требище, Търън - Селище и Тикале - Устово. Отпадат и се обединяват още няколко линии от общинския център до близките населени места.
 
Заседанието на Общински съвет Смолян ще започне от 10.00 ч. в Сесийната зала на Община Смолян. В дневният ред има включени 48 точки, между които са награждаване на културни институции, продажба и отдаване под наем на имоти, приемане на годишни отчети на общински дружества и др.
 
Съветниците в Смолян ще заседават, след прекъсване от повече от два месеца, като последното заседание бе през март.