Весела Илиева пише доклад за състоянието на Стария град
Весела Илиева пише доклад за състоянието на Стария град / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg

Доклад за състоянието на Стария град ще пише шефката на Общински институт „Старинен Пловдив" Весела Илиева. Това заяви за Дарик радио новият зам.-кмет по културата Стефан Стоянов. Няма да крия, че Старият град е в много лошо състояние и има нужда от сериозна намеса от страна на общината, обясни той. След като се запозная с доклада на Илиева, ще мога да преценя какви конкретни мерки да се вземат за бъдещето на резервата, каза още Стоянов.

Зам.-кметът се въздържа от коментар по отношение на бъдещето на Весела Илиева, която е племенница на общинския съветник от ВМРО-НИЕ Лилия Учкунова. На този етап е твърде рано да се говори за кадрови промени, допълни той.

Като един от основните приоритети в бъдещата си работа новият зам.-кмет посочи Небет тепе. След като предишната администрация изпусна срока за кандидатстване по европейска програма „Регионално развитие", с 16 минути, сега ще търсим други програми, по които да кандидатстваме, обясни Стоянов. По информация на Дарик радио, вероятно става дума за финансиране от Европейското икономическо пространство, което се поема от норвежкото правителство.