Венцислав Каймаканов ще помага на децата с церебрална парализа
Венцислав Каймаканов ще помага на децата с церебрална парализа / netinfo

Решаването на проблемите на децата в неравностойно положение ще бъде важна част от управленската програма на независимия кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов, стана ясно по време на днешната му среща с представители на Сдружение ”Различни, но равни”. От Асоциацията споделиха, че се нуждаят от достъпен многофункционален офис за провеждане на терапия и социални контакти.

В Пловдив има лежащо болни деца, които повече от 10 години са лишени от услугите на рехабилитатор. Достъпът до Дневния център на общинския Отдел за закрила на детето е затруднен. Болните от церебрална парализа не разполагат с транспорт до местата за терапия. Родителите не могат да ползват социален асистент и имат проблеми с професионалната си реализация, съобщи по време на срещата председателят на ”Различни, но равни” Атанас Тавков. По думите му, в Пловдив има няколко центъра за лечение на умствени и двигателни увреждания, но в тях се предпочитат деца с по-леки заболявания, и пациентите с по-тежки диагнози ”остават зад борда”.

Венцислав Каймаканов призова членовете на ”Различни, но равни” да бъдат настоятелни и да търсят правата си. Той уточни, че програмата му ще се състои именно от решаването на конкретни проблеми, а не от кухи управленски платформи. Проблемите на децата в неравностойно положение ще бъдат обсъдени на повторна среща между независимият кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов и представители на Сдружение ”Различни, но равни” .