В 16 часа надзорниците обявяват купувача на Градски транспорт
В 16 часа надзорниците обявяват купувача на Градски транспорт / netinfo

Седемчленният надзорен съвет на Агенцията за приватизация, председателстван от Ангел Пописаков ще заседава в 16 часа днес за да обяви официално купувача на 67% Градски транспорт. В петък бизнесменът Ангел Батаклиев купи на търг за 5128500 лева 135235 поименни акции при явно наддаване със стъпка 131500 лева.

Батаклиев заяви, че фирмите му притежават над 400 автомобила, но отказа да съобщи какви автобуси ще бъдат закупени за да обслужват линиите на Градски транспорт. До осем месеца новият собственик трябва да изплати дължимите заплати на служителите на Градски транспорт и да изпълни условията на приватизационния договор.

По- нататък процедурата предвижда изчакаване на 14-дневния срок за обжалване на резултатите от търга с явно наддаване, въпреки, че двамата отпаднали кандидат-купувачи сами се отказаха от понататъшно участие в търга.

Ако няма обжалване на търга, до 20 - тия ден трябва да се внесе декларация за произхода на парите, каквото е изискването на Закона за приватизацията и в 30- дневен срок трябва да сключи договора за приватизация.

До тогава победителят в търга трябва да предостави банкова гаранция за неплатената част от цената.