Тържествен концерт по случай 80 години ОУ Елин Пелин
Тържествен концерт по случай 80 години ОУ Елин Пелин / dariknews.bg
Тържествен концерт по случай 80 години ОУ "Елин Пелин"
40829
Тържествен концерт по случай 80 години ОУ "Елин Пелин"
  • Тържествен концерт по случай 80 години ОУ "Елин Пелин"

Обмисляме вариант за досаниране на училището чрез участие в проект за енергийна ефективност, заяви за Дарик директорът на ОУ „Елин Пелин" Десислава Желязкова. В момента е санирана южната част на фасадата. Предстои и газифициране на училището. Сред приоритетите за подобряване на средата са обновяване на санитарните възли и преоборудване на кабинета на педагогическия съветник.

„Елин Пелин" работи с деца със специфични образователни потребности. Занятията в тях се провеждат в специализиран кабинет. /Чуйте репортажа от прикачения звуков файл/

ОУ „Елин Пелин" отбелязва 80-годишния си юбилей с тържествен концерт от 10 часа във Военния клуб. На сцената ще има рок изпълнения, театрални етюди и вокални групи. Възпитаниците на училището вече участваха в маратон на четенето, откриха изложба на тема „Приказен герой", срещаха се с писатели и проведоха спортни състезания.

Кулминацията на тържествата започна вчера в двора на ОУ „Елин Пелин". По обед там се проведе хепънинг, посветен на Деня на Земята. Учениците представиха на уникално модно ревю костюми, изработени от отпадъци. Компания им правеха донесените от децата десетки животни, които участваха в Парад на домашните любимци.

Едно от най-активните училища в града ни е започнало съществуването си в малка фурна на Пещерско шосе, а днес вече е носител на множество награди. Сред тях са почетният знак на град Пловдив и орденът „Св. Св. Кирил и Методий" - ІІ степен.