Турист загина край Забърдо, паднал от 40-метрова скала
Турист загина край Забърдо, паднал от 40-метрова скала / dariknews.bg

Турист, починал в основата на 40-метрова скала, бе открит в района на чепеларското село Забърдо. Тялото е намерено по време на спасителна операция снощи край хижа „Чудните мостове".

30-годишният мъж от София тръгнал на разходка в планината около 14.00 ч. и след като не се появил в продължение на няколко часа, неговите приятели сигнализирали за изчезването му на спешния тел. 112. Незабавно са предприети действия за намирането му. В издирването са се включили 14 служители от РУП-Чепеларе, един служител на ОД МВР-Смолян със следово куче, трима служители на ОУ ПБЗН-Смолян, четирима доброволци от Планинска спасителна служба-Чепеларе и четирима доброволци от с. Забърдо.

След няколко часа издирване, мъжът е намерен починал в основата на 40-метрова скала. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУП-Чепеларе. При извършения оглед първоначални данни за насилствена смърт не са установени. Тялото на починалия е приведено в МБАЛ-Смолян за извършване на аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.