Три обвинителни акта за побоя над учителката по английски
Три обвинителни акта за побоя над учителката по английски / netinfo
Три обвинителни акта за хулиганство , извършено с изключителна дързост и цинизъмq бяха внесени срещу тримата ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии, малтретирали учителкато си по английски Мария Чулова, съобщиха от Районна прокуратура.

Деветокласникът Георги Шаламанов е обвинен и в нанасяне на лека телесна повреда на преподавателката й в качеството й на длъжностно лице. Ако бъде признат за виновен, тийнеджърът може да получи до 2 години затвор при предвидени за пълнолетни лица 5 години.

Съученикът му Стоил Стоилав ще отговаря в съда и за закана да взриви дома на Чулова и за отправена заплаха за убийство. Третият им съучастник Александър Борисов също ще отговаря за хулиганство.

Инцидентът с нападението над 30-годишната учителка е станал на 24 март, но бе огласен седмица по-късно след нейно оплакване в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Малтретирането на преподавателката е било заснето с мобилен телефон, а клипът бе качен в интернет. Част от колегите на Чулова заявиха, че и тя има частична вина за случая, тъй като нямала подход към учениците и често ги провокирала.