Тодор Христев: ВиК има загуби, за които отказва обяснения
Тодор Христев: ВиК има загуби, за които отказва обяснения / dariknews.bg/ архив
Тодор Христев: ВиК-Пловдив има загуби, за които отказва обяснения
38587
Тодор Христев: ВиК-Пловдив има загуби, за които отказва обяснения
  • Тодор Христев: ВиК-Пловдив има загуби, за които отказва обяснения

Няма никаква мотивация и обосновка за повишаването на цената на водата в Пловдив, заяви в ефира на Дарик радио зам.-председателят на ОбС Тодор Христев. Държавният регулатор вдига цената, без да има обществено приемливо обяснение за това, каза още той.

ВиК-Пловдив няма сметка и не иска да обясни на гражданите какви са причините за това увеличение. Явно е, че дружеството има загуби, за които не иска да говори, допълни зам.-председателят на ОбС.

Гражданите трябва да се държат като граждани и да си търсят правата, каза още общинският съветник. Проблемът е в това, че сме пасивен народ и не знам дали у българина има остатъчен страх от преди, но е факт, че сме свидетели на едно милиционерско-мутренско управление, което прави точно това - опитва се да всява страх, категоричен бе Христев. /Чуйте и от прикачения звуков файл./

Не от вчера има сериозни съмнения за пари, които са отклонявани от ВиК за политически цели, но тук трябва да се произнесе прокуратурата, отбеляза Христев. Бих споменал и големия персонал на дружеството - в него работят около 500 души, докато в страни от ЕС с инкасирането се справят 5-6 човека, каза още общинският съветник. Разбира се, там говорим за електронизация и модернизация, които у нас все още не са въведени, уточни той.