Синдикатите: Обмисляме и други форми на протест
Синдикатите: Обмисляме и други форми на протест / netinfo

Ако правителството не приеме нашите искания или не предложи разумен компромис вероятно ще преминем и към по-разнообразни форми на протест, заяви в интервю за Дарик Тодор Попов председател на стачния комитет на Синдиката на българските учители. Като пълно безхаберие определи Попов думите на премиера Станишев, че исканията на учителите са нереалистични.

Втори ден продължава безсрочната стачка на учителите. В Пловдив ще продължат да стачкуват училищата, в които учителите протестираха вчера с изключение на едно, заради неизрядни документи, каза още Попов. Очаква се днес към стачкуващите да се присъединят още учебни заведения. В над 20 от всички протестиращи учебни заведения стачкуват 100% от учителите, в останалите – 90 на сто от преподавателите, уточни Попов.

Има варианти пропуснатият учебен материал от учениците да бъде наваксан като бъде преструктуриран, каза още синдикалистът. Според него в учебните планове са заложени десет резервни дни в случай, че се наложи да има грипни или дървени ваканции и те могат да се ползват за наваксване на пропуснатото.