Режат опозицията от надзора на приватизацията?
Режат опозицията от надзора на приватизацията? / netinfo

Допускането на представител на опозицията в новия Надзорен съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация е под въпрос. Управляващото мнозинство е обсъждало на днешната сесия да гласува “против” кандидатурата на председателя на групата на левицата Николай Радев и да го замени с някой от двамата съветници на ССД, научи Дарик.

Със сигурност бившият изпълнителен директор на Пловдивската общинска агенция за приватизация /ПОАП/ Николай Караиванов ще се върне като надзорник в нея. Останалите безспорни кандитури в новия 7-членен Надзорен съвет от квотата на Общинския съвет са юристката Дани Каназирева от ГЕРБ и Слави Георгиев от ВМРО. Общинската администрация предлага за членове от своята квота секретарката на председателя на местния парламент Йордан Кюмюрджиев - Иванка Кисьова, главния финансист на общината Наталия Делчева и главния юрист Зорница Нейкова.

Възнагражденията в Надзорния съвет са около 700 лева.

На днешното заседание ще бъдат избрани и нови членове на Съвета за управление на специализирания общински фонд, който управлява парите от приватизацията. Бившият зам.-кмет от времето на Спас Гърневски и настоящ съветник от “Атака” Иван Петков, председателят на групата съветници от ВМРО Илко Илиев и социалният работник Надя Танева са предложенията за членове на Съвета.