/ БГНЕС
Проведе се спецакция за проверка на водачи на мотоциклети в Пловдив, съобщиха от полицията. Акцията е предприета в рамките на активните мерки за безопасност на движението на територията на областния град.

Катастрофа с моторист затруднява движението по Коматевски възел (СНИМКА)

На 17 юли, за времето от 19.00 до 22.00 часа, са извършени съвместни проверки от служители на районните управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

Катастрофа блокира околовръстното на Пловдив

Общият контрол по Закона за движение по пътищата е осъществен на всички проблемни точки - най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за извършени нарушения от водачи на мотоциклети.

Верижна катастрофа затрудни за час движението по „Тракия“

В рамките на тричасовите действия смесените полицейски екипи са проверили общо 64 двуколесни моторни превозни средства. За установени административни нарушения на шестима водачи са съставени актове, а осем са глобени с фиш.

Две жени и дете пострадаха при катастрофа в Пловдив

Един от мотористите е бил неправоспособен, друг - без обезопасителна каска, а петима не са могли да представят редовни пътни документи. Засечени са два технически неизправни мотора и три с изтекъл срок на годишния технически преглед.

Периодичните действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки катастрофи от страна на служителите на ОД на МВР-Пловдив продължават.