Полицейска блокада спря демонтирането на бариерата в „Южен полъх”
Полицейска блокада спря демонтирането на бариерата в „Южен полъх” / Снимки: Даниела Ковачева
Полицейска блокада спря демонтирането на бариерата в „Южен полъх”
31647
Полицейска блокада спря демонтирането на бариерата в „Южен полъх”
  • Полицейска блокада спря демонтирането на бариерата в „Южен полъх”

Полицията се противопостави на собствениците на апартаменти в комплекс „Южен полъх" да демонтират вътрешната бариера, препядстваща достъпа до жилищата им. Пет полицейски коли дойдоха на място, за да не позволят на новодомците в кооперацията да посегнат на съоръжението, поставено от фирма „Тера Инвест". Представителите на своеобразния Инициативен комитет потърсиха органите на реда в своя защита, а се оказа, че именно униформените им забраняват да демонтират бариерата. На тях им бе забранено да разговарят с журналисти по силата на подписана декларация в I-ро РПУ, че няма да разказват какво са говорили в полицаите в  районното.

Полицейска блокада спря демонтирането на бариерата в Южен полъх
netinfo

Затова пък адвокатът на инвеститора Васил Караилански - Милен Русенов, беше разговорлив, че и с чувство за хумор. На въпрос от живеещите в кооперацията не следва ли собствениците на апартаменти да притежават идеални части от прилежащите площи към 8-етажната гигантска сграда, юристът им отговори, че имат право само да преминават през тях пеша и че не притежават нищо друго освен жилищата, за които са платили.

Друг от насъбралите се хора го попита: „Къде ни е подходът към жилищата?", предвид факта, че бариера отпред забранява влизането на коли, а адвокат Русенов отговори: „Ето ви жп-линия, намерете си влак, скачайте от него и директно влизайте в апартаментите си", посочвайки линията, минаваща откъм гърба на кооперацията. /Чуйте част от разговора между адвокат Русев и протестиращите от прикачения звуков файл/

Адвокатите, наети от протестиращите семейства - Станислав Мишев и Ненчо Такев, се оказаха толкова мълчаливи, колкото и млади. Единственото, което казаха, е, че ще защитават интересите на своите клиенти с всички законови средства.