/ iStock/Getty Images
Фестивалът ще предложи на феновете си фантастични концерти
"Plovdiv GuitArt Festival 2021" отново превръща Пловдив в световна столица на китарата от 4 до 7 ноември", съобщи Катрин Гутман, от културния отдел на община Пловдив.

Кученцата от общинския приют отново ще бъдат в „Капана“ (СНИМКИ)

Фестивалът ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и различни музикални работилници.

В последните години, фестивалът се наложи като най-голямото и чакано китарно събитие в региона, което привлича любители на класическата китара и любители на музиката да станат част от магията на китарата.

В програмата участват великолепни световно известни китаристи - Павел Щайдл, Дарко Багески, Джак Ханчер, Филип Мишкович, Ченг Ши, Елеонора Перретта, Ловро Перетич, Влатко Стефановски и много други. Не по-малко вълнуващи са и българските групи и изпълнители, заложени в програмата: "Цинга Манга Фънк", "Pop&Rock Meets Jazz", "Александър Леков Трио" и други.

Чудото на живота: Лампите в пловдивския арт квартал „Капана” известяват за всяко новородено

Стремежът на организаторите е да представят на фестивалните сцени, заедно с утвърдените имена от световната музикална култура и млади артисти - бъдещи звезди.
"Plovdiv GuitArt Festival" е част от Европейска платформа, съфинансирана от програма "Творческа Европа" на Европейския съюз за периода 2017-2021 г.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.
БТА