Обрат по знаково дело в Пловдив. След обществена реакция и протест на Окръжната прокуратура, Апелативният съд в града отмени предсрочното освобождаване млад шофьор, убил трима души на пътя в нетрезво състояние, съобщава NOVA.

Първоначално Окръжният съд пусна от затвора Любомир Трайков. След решението, последва остра реакция в социалните мрежи, като според хората случаят е аналогичен на този с инцидента, при който загина журналистът Милен Цветков. Подсъдимият е признат за виновен, че през 2016 година след употреба на алкохол и с шофиране от близо 100 км/ч в града, на главен булевард уби трима души. След излежаване на половината от 5-годишната си присъда, той поиска да излезе на свобода и Окръжният съд му позволи. Последва протест на Окръжната прокуратура, според която липсва доказателство, убиецът да е дал индикации за поправяне на своето поведение и реално да съжалява за стореното.

"От самото начало на това производство становището на Прокуратурата е, че не са налице доказателства той да се е поправил, тъй като не проявява критичност към извършеното от него деяние. И нека не забравяме, че това е престъпление с изключително висока обществена опасност. То е извършено след употреба на алкохол, в градска среда е шофирал осъденият и резултатът от това е изключително тежък - това са трима починали", заяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. 
nova.bg