Онколози: Ние сме за реформата в здравеопазването, само ако е в принос на пациента
Онколози: Ние сме за реформата в здравеопазването, само ако е в принос на пациента / onkoplov.com

Ние сме за здравната реформа, но единствено ако бъде в интерес на пациентите. Това заяви пред медии в Пловдив днес управителят на Комплексния онкологичен център (КОЦ)-Пловдив д-р Калин Калинов.

Според него, рефомата, която в момента здравният Министър Москов се опитва да осъществи е лишена от дискусия, евентуалното сливане на онкодиспансерите с общински или държавни болници – трябва да бъде преосмислено, а изтъкнатият мотив за обединението на здравните заведения заради раздута администрация, д-р Калинов ги определи като неоснователни.

Съгласявам се с Петър Москов, че пациентът трябва да се лекува на едно място, именно такова място е КОЦ-Пловдив. При нас няма никакъв дефицит в нито една от дейностите, категоричен бе д-р Калинов.

Той отправи поредна покана към здравния министър за посещение на пловдивското специализирано здравно заведение, за да се увери в методиката и качеството на предлаганите услуги.

Д-р Каленов увери, че е получил подкрепа отстрана на общинските съветници, които се очаква на сесията в четвъртък те да гласуват декларация в подкрепа на Онкодиспансера, който е заплашен и от финансов колапс.

Междувременно стана ясно, че все още недействащия Лъчетерапевтичен комплекс, който бе официално открит в началото на декември миналата година, има отпуснати от РЗОК едва 156 хиляди лева бюджет, който според д-р Калинов е крайно недостатъчен.

(Повече по темата, може да прочетете в прикачените материали)