Общината не даде недовършеното крило на ОРБ за частна болница
Общината не даде недовършеното крило на ОРБ за частна болница / netinfo

Общинският съвет на Пловдив отложи за следващото си заседание  апортирането на недовършеното крило в бившата Окръжна болница. Предложение за това  направи Димитър Керин от Атака с мотива, че не са  изяснени подробностите около процедурата. Едва ли до следващата сесия ще се изяснят всички плюсове и минуси по апорта, апострофира  зам.-председателят на местния парламент от БСП Ангел Петров. Според него  към момента интересите на общината не са добре защитени и тя едва ли не е готова да подари  сградата за смешната сума от 884 хил лв. Петров е притеснен от факта, че няма никаква яснота по какъв начин ще бъдат разпределени дивидентите и участието в управлението, но не скри факта, че общината няма пари и е добре да влезе частник, който има средствата и опита да доведе до успешното функциониране на незавършеното крило. 

 

Против отлагането на отдаването   беше опозицията, като Даниела Желязкова от ДСБ коментира, че е крайно време да се намери инвеститор, който да накара да заработи рушащата се от години сграда и да сложи край на някогашното социалистическо строителство.

 

Предложението на кмета Славчо Атанасов бе срещу апорта на недовършената сграда частните инвеститори зад управителя д-р Георги Попов да осигурят 2 млн. и 62 хил. лв, които ще бъдат за ремонт, довършване и медицинско оборудване.