Новият кмет на „Източен” в засилен диалог с полицията
Новият кмет на „Източен” в засилен диалог с полицията / netinfo
Започва санирането на всички девет училища на територията на район „Източен” и изграждане на канализация в ромския квартал "Столипиново". Това съобщи предаването "Дарик кафе" новият кмет на района Иван Тотев. За смяната на дограмите, външна и вътрешна реконструкция на учебните заведения са заделени общо 5 млн. лв. по проект за енергийна ефективност.

Идеята за събарянето на нерегламентираните жилища в ромския квартал „Столипиново” Тотев нарече чист популизъм. Той уточни, че това не е начина за решаване на проблем, който е създаван с десетилетия, необходимо е да бъде решен разумно, чрез изработване на цялостна и дългосрочна стратегия за развитие. Необходимите средства за облагородяване на района и в частност на „Столипиново” ще бъдат осигурени по линия на ЕС. Тотев планира разкриването на отдел в район „Източен”, който да се занимава основно с разработването на проекти, които да бъдат осъществени с пари от европейските фондове.

Решаването на въпросите с образованието на ромите и връщането на техните деца в училище, както и високата престъпност в ромското гето, като част от район „Източен”, са основен приоритет за новия кмет Иван Тотев през мандата му, каза той и уточни, че предвижда по- засилена работа с органите на реда и регулярни срещи с директорите на училища в ромския квартал.