Нова трагедия в Пловдив: Двама младежи загинаха при катастрофа
Нова трагедия в Пловдив: Двама младежи загинаха при катастрофа / dariknews.bg/архив

20-годишен младеж и негов спътник на 21 години загинаха при катастрофа на бул. „Марица-юг" в Пловдив рано тази сутрин. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на пловдивската полиция.

Лекият автомобил Пежо“, управляван от 20-годишния шофьор, който по-късно се оказа, че е бил неправоспособен, се е забил в стълб малко след 3.00 часа тази сутрин. В следствие на удара, загиват той и негов спътник, който първоначално бе с неустановена самоличност. По-късно от пресцентъра на полицията съобщиха, че става въпрос за 21-годишен младеж.

Друго 20-годишно момче, също пътувало в колата е пострадало, но няма опасност за живота му. То е настанено във Втора хирургична клиника към Университетската болница “Св. Георги“ със счупена ключица и гръдно-коремна травма. Взети са кръвни проби за алкохол. Работата по случая продължава.

Катастрофата става само ден, след като други 22-годишен младеж и приятелката му загинаха при друг пътен инцидент в центъра на Пловдив.

Междувременно, от полицията съобщават и за друго ПТП с младежи на пътя Карлово-Сопот. Към 15.00 часа лек автомобил “Дайхатсу”, управляван от 23-годишен младеж от Карлово излиза в дясно от пътното платно и се блъска в дърво. Пострадала от удара, без опасност за живота, е 17-годишната пътника в колата. Тя е прегледана и освободена за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от страна на водача.