Двама души загинаха при тежка катастрофа в Пловдив, съобщи Нова. Инцидентът е станал около 19.00 часа.  Автомобил Мерцедес, в който са се намирали момче и момиче на около 20 години, се е движил с висока скорост по бул. „Найчо Цанов” в посока центъра на града.

Колата е излязла от пътя, минала е през автобусна спирка и се е забила в намиращ се в близост билборд, като буквално се е увила около него. Водачът и спътничката му са загинали на място.

За късмет, на спирката в този момент не е имало чакащи граждани. Направен е оглед на местопроизшествието. На място са изпратени 8 автомобила на полицията, две пожарни, екип съдебни медици.

Тече разследване на причините за катастрофата, предстои да се изясни дали е имало техническа повреда на автомобила, на този етап от разследването не можем да кажем дали пътните условия са повлияли на хода на събитията”, обясни пред Нова телевизия инспектор Ботьо Гергинов от ''Пътна полиция” в Пловдив. „Експертите на спешната медицинска помощ са установили, че водачът и пътникът в колата са загинали на място”, уточни той.