Наложиха „задържане под стража“ на биячите на полицаи
Наложиха „задържане под стража“ на биячите на полицаи / youtube

По искане на Районна прокуратура-Асеновград съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима асеновградчани за това, че са пребили полицейски патрул. Вадет Шекерджи, Михаил и Владимир Джамбазови са привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители.

На 18 март 2016 г., около 22 часа на ул. „Миньор” в Асеновград, двама служители на реда от Районното управление в Асеновград спрели за проверка няколко каруци, в които пътували около 20 роми от Асеновград. Част от тях били употребили алкохол. При извършване на проверката - 39-годишният Вадет Шекерджи и 26-годишният Михаил Джамбазов проявили агресия към служителите на МВР. Шекерджи се насочил с вила към единия от полицаите и му нанесъл удар в областта на ръката, а Джамбазов ударил с лопата по главата другия полицай. За да преустановят конфликта, служителите на МВР възпроизвели предупредителен изстрел във въздуха, след което двамата мъже и другите лица в каруците се оттеглили в посока към асеновградския квартал „Лаково” и се укрили. Пострадалите блюстители на реда били откарани за преглед в болницата.

Наложиха задържане под стража на биячите на полицаи
netinfo
Сагата продължила и на другия ден (19 март), когато Владимир Джамбазов се барикадирал в дома си и се опитал да осуети ареста на брат му Михаил. Владимир отказал да допусне в жилището полицейските служители, като хвърлял по тях различни предмети, включително и нож, и ритнал полицай.

След множество препирни Шекерджи и Джамбазови били установени и задържани.

Определението на Районен съд-Асеновград може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.