Награждават най-добре поддържаните градинки
Награждават най-добре поддържаните градинки / DarikNews.bg, архив

Най-цветните и добре поддържани междублокови пространства ще бъдат отличени от община Пловдив, съобщават от местната администрация. Според личните си впечатления гражданите ще имат шанса да номинират най-добрите. Идеята на инициативата е на конкурентен принцип да се поощрят хората, които със собствени средства и труд допринасят за по-добрия и зелен облик на града.

От дирекция „Екология и управление на отпадъците” в Община Пловдив призовават жителите да изпращат своите номинации за красиви околоблокови градинки на следните e-mail адреси: за район „Централен” - centralen@plovdiv.bg, за район „Източен” - iztochen_bg@abv.bg, за район „Западен” -  zapaden@plovdiv.bg, за район „Северен” -  info@severen.bg, за район „Южен” -  ekologia@south.plovdiv.bg и за район „Тракия” - ekologiatrakia@abv.bg.

Минимална информация, която трябва да съдържа всяко предложение, е следната: пълен адрес на номинираното междублоково пространство, снимков материал на номинираното пространство - до пет фотоса, име и телефон за обратна връзка на лицето, извършило номинацията. Подлежащи на номиниране са само площите за обществено ползване.

Срокът за изпращане на предложения до посочените електронни адреси на районните администрации е до 17:00 часа на 16.05.2016 г., което се пада понеделник.

Комисия ще разгледа и оцени в два кръга най-добрите номинации. След оценяването ще бъдат отличени най-добрите градинки от всеки район, класирани съответно на първо, второ и трето място.