Наградиха спортиста Тодор Капашиков
Наградиха спортиста Тодор Капашиков / община Карлово

Световният и европейски шампион по вдигане от „Лег” в дисциплината „Силов трибой” Тодор Капашиков получи портрет на Васил Левски и грамота за постигнати високи спортни постижения от името на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Те му бяха връчени от зам.-кмета Антон Минев.

Наградиха спортиста Тодор Капашиков
netinfo
Тази година Тодор Капашиков за първи път стъпи на световна сцена и спечели І място на Световното първенство в Порто - Португалия в дисциплината „Лег” - 290 кг. с екипировка и І място в същата дисциплина на Европейското първенство в Рига – Латвия с постижение от 292 кг. „За мен, най-голямата награда беше приятелската прегръдка от моите конкуренти на състезанието в Латвия”, изрази своята емоция пред всички спортиста.

Това е едно голямо постижение, свързано с волята и духа на българина, само тяхното съчетание може да даде силата и увереността, с които могат да бъдат достигнати такива високи резултати”, каза зам.-кметът и пожела на състезателя успех на предстоящото Европейско първенство в Англия през 2016 година.

Тодор Капашиков е от Карлово, състезател на Спортен Клуб „Флекс”, многократен републикански шампион по вдигане от „Лег” и „Силов трибой”. „Той е един от най-елитните състезатели на клуба, изключително трудолюбив, дисциплиниран, упорит и последователен”, каза неговият треньор Румен Христов.  Състезателят и треньора благодариха на д-р Кабаиванов за помощта и подкрепата, които са получили от него, за да участват в тези престижни състезания.