Кметът на Пазарджик си прави самооценка на управлението
Кметът на Пазарджик си прави самооценка на управлението / снимка: Тина Ивайлова

Пазарджик вече е по-добрият град за живеене. Така кметът Тодор Попов постави оценка на управлението на администрацията през първите 2 години от мандата. Според отчета за работата за периода са вложени над 13 милиона лева по проекти за благоустройството на града и населените места в общината. Напълно ремонтирани са голяма част от централните улици на града, читалища по селата, публични сгради. По проекти са обхванати голям процент от детските градини и училища в цялата община. Няма квартали в града без осветление, каза още кметът Попов. Приоритет в програмата за управление и през следващите две години ще останат образованието, културата и спорта. Идеята на администрацията е до края на мандата да бъде реализиран мащабния проект за реновиране на централната градска част, който вече стартира и се очаква да бъде финализиран през 2011 година.

Като минус в управлението си Тодор Попов акцентира на лошото качество на транспорта в града и общината. Тук аз нося лична отговорност, каза кметът на Пазарджик. Попов бе категоричен, че въпреки желанието му някои от идеите за подобряване на инфраструктурата на Пазарджик не намират съмишленици в местния Общински съвет и така проектите се стопират. Кметът визира проекта за реконструкция на района на Минералната баня в Пазарджик. Това предложение бе отхвърляно десет пъти от съветниците на БСП и ГЕРБ.

Сред приоритети в управлението на общината през следващите две години са изграждането на Депо за преработка на твърди битови отпадъци, канализация на по-големите села в пазарджишка община и проекти за ремонти на улици и обществени сгради.