Капана Фест
Капана Фест / netinfo
Капана Фест
97613
Капана Фест
  • Капана Фест
„Капана фест – лято 2018“ започва от днес и ще продължи до неделя включително. Организаторите са подготвили по-богата и разнообразна програма от всякога. Култовите флагчета, символ на един от най-обичаните фестивали в България, от няколко дни се веят под небето на колоритния квартал на творческите индустрии. Четири сцени очакват своите великолепни музиканти, над 120 модерни занаятчии подготвят уникални щандове с авторски продукти, създадени специално за фестивала.
 
По традиция голямото ударение пада върху музикалната програма, която тази година е по-интернационална от всякога. Върхът на програмата е в ръцете на хип-хоп магьосницата от LA Gavlyn и guerilla soul дуото от Остин, Тексас, James@Black, които пристигат специално за фестивала с подкрепата на фондация Америка за България. И защото работата на един класен фестивал на изкуствата е да ни показва изпълнители, които няма как да видим по големите музикални канали, това лято очакваме и джаз експериментаторите от Холандия Tin Men and the Telephone, хеви рок бандата от Гърция Hidden in the Basement, инди поп дуото от Румъния We Singing Colors и нашумялата в Гърция поп певица Σtella.
 
България също се представя на ниво в лицето на Bluba Lu, P.I.F, Blues Traffic, Жлъч/Гена, Marten&Rawland и много други страхотни музиканти. Любителите на клубните ритми пък могат да ликуват, защото за тях има цяла нова сцена. SoulSearchin’ Vinyl Stage ще предложи цял куп сетове от подбрани DJ-и.
 
За пръв път Капана Фест набляга толкова здраво и на литературата, където програмата е богата и доста нестандартна. Днес програмата е посветена на детската литература, деца и родители ще се срещнат с великолепни български автори и преводачи в страхотни мини-събития, до едно разработени специално за фестивала. Утре литературната зона представя нестандартно поднесена поезия и проза от четирима млади автори, които съчетават думите си с музика и театър, миксират ги на лууп стейшън, като доста се стараят да ни представят модерното лице на българското слово.
 
Кино програмата също обещава страхотни акценти за деца като нашумелия „Лили Рибката“ на режисьора Ясен Григоров, както и цял блок филми, заснети от деца за деца. В зоната за документално кино пък се срещаме с историите на млади българи с постижения от световен мащаб, за които знаем твърде малко.
 
Посетителите ги очакват и още много арт инсталации, работилници за деца и възрастни, симпатични спортни активности и какви ли не други интересни неща.
 
Чуйте още и от приложеното интервю в аудиозоната.