И Мадан отмени коледното си тържество заради Хитрино
И Мадан отмени коледното си тържество заради Хитрино / община Мадан

След Смолян и Община Мадан отмени коледно-новогодишното си тържество, като знак на съпричастност с трагедията в шуменското село Хитрино. Освен това, в миньорския град стартираха и дарителски кампании за подпомагане на пострадалите от влаковата катастрофа и последвалите взривове.

Вчера стана ясно, че хората от шуменското село имат нужда от трайни хранителни продукти и най-вече картофи. За целта са сформирани места на територията на цялата община Мадан, в които се събират продуктите. За града, пунктът е в сградата на Общинска администрация, а за селата - даренията ще се предават в кметствата. Събирането ще продължи до 27.12.2016 г.

Освен тази инициатива, от няколко дни в различни търговски обекта на територията на общината са поставени дарителски кутии с надпис „Нека помогнем на пострадалите от Хитрино", които ще останат на разположение на желаещите да дарят средства до средата на месец януари.

Тази седмица на редовната сесия на Общинския съвет в Мадан, старейшините единодушно подкрепиха предложението на кмета Фахри Молайсенов да бъде отпусната финансова помощ от общинския бюджет за пострадалото село.

Освен това, по инициатива на ДПС във всеки общински център на територията на област Смолян има отворени пунктове за дарения, а всеки желаещ може да занесе дарението си и в техните политически офиси.

Над 50 чувала с дрехи, обувки и топли завивки отпътуваха вече от Смолян в помощ на пострадалите от Хитрино.