Глоби за нередовни рейсове в Пазарджик. Кметът се кани да къса договорите
Глоби за нередовни рейсове в Пазарджик. Кметът се кани да къса договорите / netinfo
Комисия към Общинския съвет в Пазарджик тръгва от днес на проверки за спазването на разписанията на автобусите и за качеството на транспортната услуга в общината. Причина за създаването на комисията, която ще обикаля по автобусните спирки и ще засича интервалите на движение, са многобройните жалби за нередовни рейсове в януарските студове.

Ако неспазването на графиците продължи, договорите на новите превозвачи ще бъдат прекратени и ще обявим нов конкурс, закани се кметът Тодор Попов. Със сигурност ще бъдат наложени глоби и за неизпълнените курсове в първите дни на януари, когато автобусите се движеха на интервали от час, извън всякакви разписания, а шофьорите се оправдаваха с тежките зимни условия.

От началото на годината линиите в Пазарджик се обслужват от две фирми на пловдивския общински съветник Ангел Батаклиев и от „Транссервиз”, в която съдружник е областният управител Георги Петърнейчев. Батаклиев пое временно обслужването на линиите от лятото след разтрогване на договора с фирмата на депутата от ДПС Фидел Беев.

След обобщаване на резултатите от проверката на временната комисия към Общинския съвет ще бъде взето решение дали да бъде свиквана извънредна сесия по проблемите на транспорта, както настояха съветниците от ГЕРБ.