Гледат отново списъка за приватизация на бившите поликлиники ?
Гледат отново списъка за приватизация на бившите поликлиники ? / снимка : Виктор Кадири /

Окончателно решение дали да се прегласува решението на Общинския съвет за проучване на 9 ДКЦ-та за продажба ще бъде взето идната седмица. Това  съобщи председателят на местния парламент Илко Илиев след среща днес между него, кмета Славчо Атанасов и областния управител Тодор Петков.  В началото на миналата седмица областният управител атакува в Административния съд акта на местния парламент и цялата годишна програма на Агенцията за приватизация с мотив, че и двете не са аргументирани, което противоречи на Закона за разпореждане с общинска собственост.

 

Преди това областният управител върна - но с ден закъснение - двете решения, а Илиев заяви, че няма причини те да бъдат прегласувани. След оспорването им в съда обаче, което поставя под въпрос приходите от приватизацията, със 7 млн. лева от които през лятото трябва да бъдат ремонтирани детски градини, общината промени позицията си.

 

Според Илко Илиев е възможно още на сесията на 26-и март да бъдат внесени мотиви към вече приетото старо решение за списъка за продажба на поликлиниките. Това обаче ще преценят юристите, каза председателят на Общинския съвет.

 

Според председателя на Надзорния съвет на ПОАП и общински съветник от БСП Тодор Кръстев, няма индикации, че решението за ДКЦ-тата няма да получи достатъчно гласове, дори да се наложи то да бъде прегласувано по същество. Припомням, че неговият съпартиец и зам.-председател на градската организация на БСП Георги Гергов преди десетина дни изненадващо се обяви категорично против продажбата на поликлиниките сега.