Главата и охранителят му остават в ареста
Главата и охранителят му остават в ареста / Dariknews.bg
Главата и охранителят му остават в ареста
25218
Главата и охранителят му остават в ареста
Главата и охранителят му остават в ареста
  • Главата и охранителят му остават в ареста
  • Главата и охранителят му остават в ареста

Пловдивският окръжен съд потвърди решението на Пловдивският районен съд и остави в ареста Жоро Главата и неговия охранител Пламен Иванов. Според магистратите, те няма да се укрият, но има вероятност да извършват подобно престъпление. Двамата са обвинени в хулиганство с особена дързост и цинизъм.  

Съдът счете, че са на лице всички доказателства, че двамата са извършили деянието. Това се потвърждава и от доказателствата по делото, както и от разпитаните свидетели. Според адвокатите на Жоро Главата и на Пламен Иванов мярката за такова престъпление може да трае 2 месеца, след което съдът трябва да им наложи друга.

Георги Славов заяви днес, че от 8 дни  откакто е в ареста  не се е хранил. Според адвокатите му, решението за това е негово. Жоро Главата поиска от съдебния състав да му бъде постановена  по-лека мярка на задържане, за да може да подаде жалба на по-висока инстанция в полицията срещу човека, поръчал побоя му на 9 януари през нощта пред заведение „Бедрум". Славов заяви още, че има 4-месечна дъщеря за която иска да се грижи.

Не съм очаквал такъв изход, каза единият от адвокатите на Иванов и Славов, Мирослав Кавърджиков. Предстои събиране на нови доказателства, заяви той. Според Кавърджиков съдебната система в България е независима и не би могло  решението на съда да се крие зад поръчка.

/Чуйте от прикачения звуков файл.1/

Изненадан от решението на съда бе и другият адвокат на обвиняемите Станимир Вълчев.

/Чуйте от прикачения звуков файл.2/

Наложената мярка от Окръжния съд в Пловдив е окончателна и не подлежи на обжалване.