Георги Гергов
Георги Гергов / снимка: БГНЕС, архив
„Нямам нищо общо с договора за 51 милиона лева на „Пътища Пловдив“, който в момента се разследва от прокуратурата“. Това заявява бизнесменът Георги Гергов в писмо до медиите по повод публикации, свързващи името му с проверката в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
 
На 13.03.2014 г. всички притежавани от Георги Гергов и „Слънчев ден“ АД - Варна акции, представляващи 98% от капитала на „Пътища Пловдив“ АД, са продадени на „Кристи строй“ ЕООД - Благоевград и Асен Христов Савев. На 25.03.2014 г.  е вписана и промяна в Съвета на директорите на „Пътища Пловдив“ в Търговския регистър. От промяната се вижда, че от тази дата членовете на Съвета на директорите – Тодор Гергов, Цветомир Гергов и Ангел Коджаманов, са заличени от Търговския регистър и дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав:  Кристина Ивавчева, Асен Савев и Маргарита Попиванова, като се представлява от Маргарита Попиванова и Асен Савев. Информацията е публична и общодостъпна и може да бъде проверена на сайта на Търговския регистър.
 
Считано от посочените по-горе дати – 13.03.2014 г. и 25.03.2014 г., Георги Гергов лично и свързани с него лица нямат отношение под каквато и да било форма нито към управлението, нито към собствеността на „Пътища Пловдив“, се посочва още в писменото изявление.
 
Оттам допълват още, че разследваният договор между "Пътища Пловдив" АД и АПИ е сключен на 30 юни 2015 г. и на 31 август 2015 г. е изплатена последната сума - общо 51 млн. лева, като уточняват, че това е заявила в медиите днес говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова.