Енергото сменя безплатно титулярите на сметки
Енергото сменя безплатно титулярите на сметки / netinfo
EVN ще извършва безплатно услугата “Смяна на име по партида" до края на годината, обявиха от дружеството. В момента за вписване на нов титуляр по сметката таксата е 4 лева, но от 1 октомври се вдига на 19 лева.

От ЕVN гарантират, че клиентите им, които безплатно си сменят името по партидата, няма да повторят горчивия опит на абонатите на ЧЕЗ с високи сметки при очакваното въвеждане на тримесечно отчитане на тока. Чешката компания таксува всички софиянци, сменили титулярите на стари електромери като нови клиенти и им начисли по-висока прогнозна консумация.

Информация кой, при какви условия и с какви документи може да смени името по партидата може да се получи на денонощния телефон 0700 1 7777 или в Клиентския енергоцентър.

До края на годината абонатите на EVN ще могат да заявят и изпращане на сметки на удобен за тях адрес, различен от този на имота, за чието електроснабдяване плащат. Декларациите за промяна на адреса за получаване на фактура ще се попълват в всички касови салони или в Клиентския енергоцентър. Заявката обаче ще се изпълнява, само ако е подадена от титуляра на партидата.

Изборът на адрес за получаване на сметка е част от мащабна кампания на Енергото за актуализиране данните на абонатите. От EVN призовават клиентите си да проверят информацията във фискалните бонове, които сега получават, и да отстранят неточностите с подаване на заявление в най-близкия КЕЦ. Точните адресни данни ще позволят да се намали времето за отстраняване на аварии и подобри качеството на обслужването, обещават от дружеството.