Десетки хиляди от Пловдив и Асеновград  в истерия заради спрян интернет
Десетки хиляди от Пловдив и Асеновград в истерия заради спрян интернет / © sxc.hu
Десетки хиляди от Пловдив и Асеновград в истерия заради спрян интернет
32243
Десетки хиляди от Пловдив и Асеновград в истерия заради спрян интернет
Десетки хиляди от Пловдив и Асеновград в истерия заради спрян интернет
  • Десетки хиляди от Пловдив и Асеновград в истерия заради спрян интернет
  • Десетки хиляди от Пловдив и Асеновград в истерия заради спрян интернет

Десетки хиляди абонати в Пловдив и Асеновград, потребители на разпадналата се Цифрова кабелна компания „ДСС", останаха без интернет, въпреки, че са платили вноските си за септември. Причината е недоразумения при вече бившите съдружници  Иван Гологанов и  Красимир Кирев. Преди два месеца компанията се раздели на две  и в момента Красимир  Кирев е управител на фирма „ТВ САТ КОМ", а Иван Гологанов на „АТВ САТ".

По проблема се работи и възможно най-скоро ще бъде решен, заяви за Дарик Иван Гологанов. Според него зад всичко стоят Красимир Кирев и Георги Македонски,  също бивш съдружник в разпадналата се Цифрова кабелна компания. Кирев е затворил офиса, който се намира на бул."Мария Луиза" в Пловдив и този на ул. „Александър Стамболийски" в Асеновград, превърнал ги е в „затвори с решетки" и никой от служителите няма достъп до тях, обясни Гологанов. Тези офиси са собственост на Цифрова кабелна компания, а  Кирев ги е преотдал на фирма „Роял Гейм", каза още той. По думите му, бившият съдружник и администратор в разпадналата се компания Георги Македонски, който е преминал към фирмата на Кирев, единствено може да управлява системата. Македонски е сменил всички пароли за достъп до интернет-мрежата и така регулира клиентите, за да преминат към компанията на Кирев, а на всички останали е спрян интернета, заяви още Иван Гологанов. Георги Македонски е човекът, който остави Пловдив и Асеновград без интернет, категоричен бе той. Според него на пловдивските абонати се предлага да платят месечната си такса за октомври към фирмата на Кирев, и така ще имат интернет през септември.

Проблемите в Цифровата компания започват от началото на годината, тогава според Гологанов, съдружникът му Кирев е свикал нелегитимно общо събрание и повлиян от двамата адвокати Николай Пенев и Наско Богданов е повярвал,  че  ще стане едноличен собственик на Компанията./Чуйте от прикачения звуков файл/

Всичко казано от Иван Гологанов не отговаря на истината, категоричен бе Красимр Кирев. Вчера цял ден 4-то РУ се занимава с проблема в района на „Рилон център", където  има трасета и Гологанов с неговите бандити са отрязали един от кабелите, обясни още Кирев. По думите му, Гологанов е наел служители на „Алфа СОТ", които охраняват шахтата, където са отрязани кабелите  и не допускат техници да отстранят повредата. Тази нощ около 03.00 часа е разбит шкаф на ЕВН, който захранва офиса на офиса на бул. „Мария луиза", съобщи още Кирев. Проблемът, според него ще се реши, ако охранителите пуснат техници от двете фирми, които да поправят връзките. Парадоксалното, е че строително разрешение за окабеляване е издадено на фирмата на Кирев ,а акт 16 е издадено от общината на фирмата на Гологанов. /Чуйте от прикачения звуков файл какво каза Красимир Кирев/

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов заяви, че са издадени протоколи на всички засегнати лица, както и на охранителите да не допускат с действията си закононарушения.

От Районна прокуратура съобщиха за Дарик, че са сезирани по случая с отрязаните кабели, образувана е преписка и е възложена проверка на полицията,която да установи има ли наличие на достатъчно данни за извършено престъпление.