ДАИ дебне таксиджиите за двойни тарифи по празниците
ДАИ дебне таксиджиите за двойни тарифи по празниците / netinfo

Пловдивските таксиметрови фирми, които удвояват неправомерно тарифите си в новогодишната нощ, ще бъдат санкционирани, а шофьорите нарушители ще плащат глоби от 500 до 1000 лева. Това са били предупредени превозвачите днес на среща с регионалния директор на “Автомобилна администрация” Йордан Арабаджиев и председателя на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев.

Екипи на ДАИ ще дежурят и в трите празнични дни, казаха от инспекцията. Оттам подчертаха, че тази година няма да допуснат обичайната за новогодишната нощ практика клиентите да бъдат таксувани двойно по показанията на фискалния апарат. В повечето от таксиметровите фирми управителите вече са издали специална заповед за стриктно спазване на наредбата, която не допуска това, установи проверка на Дарик.

На 31 декември автобусите няма да изпълняват последните си курсове и ще се приберат в гаражите след 20:30 часа, признаха от транспортните фирми. Маршрутките пък ще се движат до 22 часа, вместо до полунощ. В първия ден на новата година обществен транспорт ще има от 7:30 ч.