БСП поиска главата на още един зам.-кмет от ГЕРБ
БСП поиска главата на още един зам.-кмет от ГЕРБ / netinfo
Незабавна оставка на заместник - кмета по евроинтеграция Марта Божикова поискаха общинските съветници от БСП. От ГЕРБ коментираха, този ход не е неочакван, но близки до кмета активисти на ВМРО казаха, че тя със сигурност няма да бъде уволнена.

За 10 месеца Божикова показа нулев коефициент на полезно действие и политическата несъстоятелност и некомпетентност на кадрите на ГЕРБ, заяви общинският съветник Тодор Кръстев. /чуй прикачения звуков файл №1/ Председателят на групата Николай Радев добави, че левицата е доволна от отстраняването за заместник-кмета по стопанската политика Георги Григоров, чиято оставка поиска преди време, но това не е достатъчно. “Отсичането на една глава не означава, че триглавата ламя е мъртва”, каза Радев още персонални смени, както и смяна и на политиката.

Моето усещане е, че си върша работата добре и това се оценява от ръководството на общината, коментира поисканата й оставка Марта Божикова. Тя не отрече, че общината няма нито един одобрен проект по европейските програми, но отрече проблемът да е местен. Той ще става все по-сериозен, тъй като заради страхове от пълно замразяване на средстата през октомври от 6 месеца подадените проекти не се разглеждат в министерствата, каза Божикова. /чуй още в прикачения звуков файл № 2/

Съветниците от БСП атакуваха остро само работата на заместник-кметовете от ГЕРБ, но симптоматично пропуснаха да оценят колегите им от ВМРО, макар преди време данастояха и оставката на заместник-кмета Петко Атанасов. Днес обаче не бяха съвсем категорични дали поддържат искането си, мотивирано с неизпълнение на решение на ОбС за изготвяне електронен регистър на общинската собственост и избягваха персонални оценки на заместник-кметовете от ВМРО/Чуй прикачения звуков файл №3/. Червените обаче отрекоха с тях да са водени политически разговори за подкрепа на кмета Славчо Атанасов в Общинския съвет. Ще подкрепяме всички конструктивни предложения, които съответстват на нашата предизборна програма, декларираха официално съветниците.