Борисов извади откровена оферта към СДС
Борисов извади откровена оферта към СДС / netinfo

Ако държавният глава Георги Първанов продължи да не вижда колко пагубно е това правителство за страната и не се разграничи от него, той няма да има шанс на президентските избори, заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при освещаването на пловдивския офис на сдружението. Преди десетина дни отново в Пловдив лидерът на СДС Петър Стоянов разкритикува Борисов за идеята му, че лошото управление на тройната коалиция може да бъде отделено от действията на президента и подчерта, че легитимацията на столичния кмет като десен лидер задължително преминава през ясна позиция към кандидатурата на Първанов.

Лидерът на ГЕРБ каза, че с избирателното отваряне на досиетата се измества актуалната тема за това какво трябва да се свърши до следващия доклад на Европейската комисия. Аз нямам досие, в моето пише: враг на народа – така Бойко Борисов отговори на въпрос на Дарик дали той и останалите в ръководството на ГЕРБ ще поискат отваряне на досиетата си.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че ако десните партии искат неговата подкрепа за изборите през ноември, трябва да го поканят на преговорите за издигане на общ кандидат. Сбъркали са , ако смятат че ще подкрепя, когото ми посочат, каза столичният кмет.

Бойко Борисов отправи откровена покана за общи действия със СДС. Идеята на ГЕРБ е – каза той – с кадърни хора от други партии да направим нещо добро и подчерта, че има предвид преди всичко СДС. На въпрос на Дарик в какъв формат вижда бъдещото сътрудничество между ГЕРБ и СДС, Борисов отговори : във всякакъв. На откриването на офиса на сдружението дойдоха кметът Иван Чомаков и ръководството на СДС, бившият заместник-министър на парвосъдието Севдалин Божиков, бившият шеф на следствието в Пловдив Димитър Лазаров, бащата на председателяя на БОК Стефка Костадинова, футболния съдия Атанас Узунов, много бизнесмени и представители на местната администрация, повечето от които - членове на синята партия.

Генералът от резерва и бивш директор на РДВР Йордан Кюмюрджиев ще координира работата на ГЕРБ в Пловдив и региона, официално оповести Бойко Борисов.