Арестуваха президента на ФК Марица
Арестуваха президента на ФК Марица / netinfo

Президентът на ФК "Марица" Рангел Берберов е арестуван късно снощи като заподозрян в рекет. Той е задържан от полицаи от сектор "Борба с организираната престъпност" заедно с още трима мъже.

Арестът е станал след оплакване на строителен предприемач, че е изнудван. Той е бил принуждаван да подпише запис на заповед за голяма сума пари. По информация на Дарик радио, става въпрос за над 50 000 лв. Според ангажирани с разследването, рекетът не е пряко свързан с бизнеса на Берберов. В неговия офис обаче е бил подписан записът на заповед, с който изнудваният бизнесмен се е задължил да изплати парите.

Футболният бос и  тримата мъже засега са задържани за 24 часа, но се очаква да останат в ареста поне още 72.  Районната прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Берберов, съобщи прокурор Пенка Богданова. Тя уточни, че законът предвижда за такова престъпление лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 3 000 до 5 000 лева.

Рангел Берберов е президент на "Марица" от 5 години. Когато пое клуба, той се занимаваше основно със земеделско производство. В момента бизнесът му е предимно в строителството и туризма. Берберов притежава хотели на "Слънчев бряг", негови са и оранжериите в град Раковски. Той е общински съветник от БЗНС-Пинчев в община Марица, тъй като постоянният му адрес е в с. Войводиново. В селото обаче не знаят за ареста му и предполагат, че той е извършен в Пловдив, където футболният бос също притежава жилище.