7 обгазени, след инцидент с газова бутилка в Пазарджик
7 обгазени, след инцидент с газова бутилка в Пазарджик / Дарик архив
7 обгазени, след инцидент с газова бутилка в Пазарджик
83679
7 обгазени, след инцидент с газова бутилка в Пазарджик
  • 7 обгазени, след инцидент с газова бутилка в Пазарджик

Седмина пазарджиклии са настанени в Клиниката по токсикология в Пловдив, след инцидент с отровен газ на ул. „Цанко Церковски“ в Пазарджик, съобщават от пожарната. Сред поразените има и пожарникари, на които им е прилошало като пристигнали на мястото на инцидента.

На всички вдишали от отровния газ са направени кръвни изследвания и вливания на системи. Според медиците няма опасност за живота им. Екипът на Спешна помощ, отишъл на място, също се е почувствал зле, разказват очевидци.

Сигналът за произшествието е подаден снощи към 17,40ч., като са изпратени 3 противопожарни коли и 9 спасители. Причините за случилото се изясняват, но по първоначални данни на посочения адрес в пазарджишкия квартал "Устрем" 24-годишен мъж се опитал да реже с електрожен стара газова бутилка, закупена от пункт за метални отпадъци. Преди да започне да я реже, младежът отворил винтила, а от бутилката излязъл отровен газ, за който се предполага, че е остатъчен фреон. Младият мъж и родителите му се обгазили, но бързо сигнализирали на тел. 112.

Извършените на място замервания не са показали завишение на радиационния фон.

От Клиниката по токсикология в Университетската болница в Пловдив ще направят официално изявление по-късно следобед за състоянието на пострадалите.