24-часова детска спешност в Университетска болница
24-часова детска спешност в Университетска болница / netinfo

24-часов спешен прием на пациенти ще осигурява от 1- ви декември Детска клиника на Университетска болница ”Св. Георги” в Пловдив. Денонощно на разположение ще бъдат висококвалифицирани лекари и републикански специалисти, съобщи ръководителят на клиниката доц. Мирослава Бошева.

По случай 60- годишнината на най-старото педиатрично отделение депутатът от ”Коалиция за България” Захари Георгиев дари модерен апарат за измерване на кръвно налягане на деца. Това е поредната придобивка на клиниката, осигурена от лидера на пловдивските социалисти. Георгиев ще инициира и законодателни промени за възстановяване на училищното здравеопазване.

Щатът от лекари и сестри в Детска клиника, която лекува 6% от децата в България, ще бъде увеличен, съобщи изпълнителният директор на Университетската болница  доц. Илия Баташки. Той уточни че, средната работна заплата на персонала за 2006 година е в размер на 1304 лева, а през 2007 ще достигне 1500 лева. ”Очаквам по-скоро лекари от чужбина да проявят интерес към работа в болницата, отколкото текучество на наши кадри”, прогнозира още Баташки.