police
police / dariknews.archive

Пребиха и обраха 82-годишен мъж в дома му в град Славяново. Сигналът в полицията бил подаден тази сутрин, около 2.30 часа. 82 – годишен мъж от Славяново разказал пред органите на реда, че малко по-рано в дома му неизвестен му нанесъл побой и му отнел 120 лева. Веднага на мястото била изпратена дежурно-оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че неизвестният проникнал в дома на възрастния мъж през незаключена врата, след като му нанесъл побой и му взел пари, избягал в неизвестна посока. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение с множество фрактури по тялото и главата, както и със счупена скула.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.1, т.4 вр.чл.198, ал.1 от НК, уведомена е прокуратурата.

В резултат на проведените незабавни действия служители на ПУ – Славяново установили и задържали извършителя – 36 годишен от Славяново, с криминални регистрации в полицията и осъждан.

С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.




Пребиха и обраха 82-годишен мъж в дома му в град Славяново. Инцидентът станал около 2:30 ч. през нощта срещу неделя - 21-ви октомври.

Мъж от ромски произход нахлул в къщата на възрастния Георги Вачев в Славяново. Нападателят искал да обере дома му. 82-годишният мъж се опитал да се защити, заради което бил жестоко пребит. В опит да се спаси, Вачев хвърлил портмонето си със сто и двадесет лева към него.
Нападателят взел парите и избягал. Възрастният човек успял да стигне до телефона си и да се обади на 112.

Закаран е в Бърза помощ в Плевен с множество фрактури по тялото и главата, както и със счупена скула. 36-годишният извършител е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение. Той е с криминални регистрации в полицията и е осъждан.