Започна имунизацията срещу заушка и в Ловешка област
Започна имунизацията срещу заушка и в Ловешка област / netinfo

Извънредна имунизация с комбинирана ваксина морбили – паротит – рубеола започна РИОКОЗ Ловеч. Това се налага във връзка с високата заболяемост от заушка в страната, въпреки че в Ловешка област няма регистрирани случаи за цялата 2007 г.

Получената ваксина е предназначена за всички родени от 1982 до 1992 г. и най-вече за родените от 1982 до 1986 г., неполучили планова реимунизация срещу паротит. Ще бъдат обхванати неимунизираните и непреболедували лица от двата пола, като имунизацията е доброволна и безплатна. Всички желаещи от общините Ловеч, Летница и Угърчин ще бъдат обхванати чрез имунизационния кабинет на РИОКОЗ в Ловеч, помещаващ се на бул.”България” №3 (бивша стоматологична поликлиника) и ще работи до 19 декември всеки понеделник и сряда от 8.30 до 17.00 ч.
За имунизацията е необходимо желаещите да са клинично здрави, да представят документи за имунен статус – лична амбулаторна карта или имунизационен паспорт, с данни от проведени имунизации и през последните 30 дни.

За останалите общини имунизационната кампания ще започне от 20 ноември, като ще се спазва следния график на имунизационния кабинет:

За общините Троян и Априлци имунизацията ще си провежда всеки вторник до края на календарната година в кабинет №1 - педиатричен кабинет на Медицински център – гр. Троян - етаж 1 в сградата на МБАЛ Троян от 10.00 до 15.00ч.

Желаещите да бъдат имунизирани от общините Тетевен и Ябланица ще се приемат всеки четвъртък на седмицата в манипулационната на общопрактикуващите лекари – III –ти етаж на бившата поликлиника Тетевен, ул.”Д.Благоев” №62 от 10.00ч. до 15.00ч.

Графикът на кабинета за община Луковит е всеки петък в Консултативно- диагностичен блок на МБАЛ – Луковит, първи етаж – ехографски кабинет от 10.00 до 15.00ч.