Заловиха убиеца на старицата от село Румянцево
Заловиха убиеца на старицата от село Румянцево / netinfo

29-годишен рецидивист е убиецът на възрастната жена от луковитското село Румянцево, съобщи комисар Милко Димитров, директор на Областната дирекция Полиция в Ловеч. Престъпникът е заловен тази сутрин в Червен бряг и е направил пълни самопризнания за начина, по който е изнасилил и умъртвил жертвата си - 76-годишната Елена Крумова.

Извъшителят на убийството Цветозар К. е от ромски произход. Мотивът за жестокото престъпление е грабеж. Престъпникът е търсил пари в къщата на жертвата си и след като не ги е открил, се е гаврил с жената, убил я е по особено жесток начин с ръце, като я душил, мачкал и ритал. После натикал трупа в дървен скрин. Разследването на убийството е започнало след подаден сигнал на 25 декември от сина на Елена, който се прибрал и видял кръв по пода и стените на къщата. Обезобразеният труп на жената е открит на дъното на скрин, затрупан със стари вещи и посуда, едва при повторен оглед на жилището.

Престъплението е разкрито от полицаите от РПУ Луковит и Областната дирекция със съдействието на екипи на Института по психология към МВР и Института по криминалистика и криминология, каза още комисар Милко Димитров. За убиеца предстои да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Престъпникът, който живеел в село Румянцево от две години, вече има 10 регистрирани криминални престъпления и 8 присъди за кражби.