Волен Сидеров: Първанов не може да се разграничи от Румен Петков
Волен Сидеров: Първанов не може да се разграничи от Румен Петков / netinfo
Думите на президента Георги Първанов, че познава добре качествата на вътрешния министър и знае, че той може да се справи с реформата в МВР са изграждане на защитна реакция от страна на Румен Петков, така коментира изказването на президента лидерът на Атака Волен Сидеров. Той беше в Плевен, където се срещна с кмета на общината Найден Зеленогорски и екипа му, както и с общинските съветници от "Атака" в местния парламент.

“Очевидно е, че господин Първанов не може да се разграничи от Румен Петков, защото ако го направи, рискува върху него да падне някаква тежка сянка на компрометиращи факти”, каза Волен Сидеров. Според него подобно нещо се говори и за премиера Сергей Станишев – че Румен Петков държи и единия, и другия с компрометиращи факти.

“Разбира се, това е трудно да се докаже, при днешната система, защото там няма никаква прозрачност, не може да има и контрол. Сега даже внесохме поправка в закона за специалните разузнавателни средства, който е безумен, който е антиконституционен, и който позвволява на министъра да ви подслушва и следи всички вас. Така че защитата на Първанов спрямо Румен Петков е част от неговата обвързаност с мафиотизираните структури.”

Според Волен Сидеров внасянето на вота на недоверие към кабинета е трябвало да бъде комбиниран и с много по-мащабни действия на опозиционните ръководства на партиите, да се направи дискусионна среща, на която да се очертае антикризисна план-програма. Лидерът на Атака прогнозира, че при следването на подобна политика, на следващите избори БСП ще спечели по-малко от 10% от доверието на избирателите.