Васил Антонов настоява за публично извинение от Юрген Рот
Васил Антонов настоява за публично извинение от Юрген Рот / netinfo

Народният представител от Коалиция за България и областен председател на БСП- Плевен Васил Антонов потвърди намерението си да заведе дело за клевета срещу немския журналист Юрген Рот. В изявление до медиите той настоява за публично извинение от автора на книгата „Новите български демони”.

„Зад неверните твърдения, дори и да са на други източници, стои името на автора - Юрген Рот. Затова е негова отговорността за моето оклеветяване”, категоричен е Васил Антонов. „Борбата срещу корупцията и организираната престъпност в България изисква много усилия и прецизност от всички – от цялото общество, включително и от разследващите журналисти”, смята народният представител.

Той заявява, че не е удовлетворен от полученото лично изявление от немския журналист в едно от най-гледаните телевизионни предавания и настоява за публично извинение. Народният представител декларира, че в противен случай ще заведе дело за клевета срещу Юрген Рот. Т

ой е категоричен, че ако книгата излезе и в Германия без да са коригирани неверните факти и твърдения, свързани с неговото име, той ще потърси правата си и чрез немското законодателство. Желанието ми е до обществеността да достигне истината, категоричен е Васил Антонов.